Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság elégedetlen a kéményseprő-ipari közszolgáltatókkal. A fűtési szezon elkezdődött, és mégis csaknem 7500 kémény használatát kénytelen tiltani jelenleg a katasztrófavédelem. hevederzar.jpgEnnek nagy része arra vezethető vissza, hogy a kéményseprőket nem engedték be a lakók, illetőleg a kéményseprők nem keresték fel időben az ingatlanok  használóit.

Bakondi György főigazgató kezdeményezésére az Országgyűlés módosította a katasztrófavédelmi törvényt, így a szemétszállítás, valamint szúnyogirtás után október 7-től a kéményseprés is a tűzoltók feladata. A tűzoltók a napi terv alapján hivatali munkaidőben járják a házakat. Amelyik lakásba nem tudnak bejutni, annak az ajtaját feszítővágóval nyitják fel.

A kéményseprés mestersége nem áll távol a tűzoltóktól, hiszen nekik is Szent Flórián a védőszentjük. Most, az új felállásban a babona is változik, aki tűzoltót lát, rögtön fogja meg a gombját, hogy szerencséje legyen.

Az igazság odaát van:

Csaknem 7500 kémény használata tiltott

A bejegyzés trackback címe:

https://citromlovagok.blog.hu/api/trackback/id/tr905552866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása