Tarlós István főpolgármesterrel való konzultáció után Bakondi György katasztrófavédelmi főigazgató úgy döntött, a katasztrófavédelem hivatásos tűzoltó egységeinek járműveit zöldre festik át. greenfiretruck.jpgA piros színtől az MSZP-s jellege miatt mindenképpen szabadulni akart, a sárga szín pedig már a taxiknál és a mentőautóknál foglalt. A zöld mellett végül azért döntött a főigazgató, mert a hullámhossza miatt az emberi szem minden más színhez képest előbb érzékeli.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon tartott sajtótájékoztatón újságírói kérdésre Bakondi György határozottan cáfolta, hogy a határőr múltja miatt választotta az új színt. A tűzoltóautók újbóli fényezése 500 millió forintot tesz ki, a költségek egy részét az önkéntes tűzoltó egyesületek éves támogatásából való átcsoportosítással fedezik.

A Népszava információi szerint az országgyűlési választások közeledése miatt Bakondi György először Orbán Viktor miniszterelnöknél azzal az ötlettel állt elő, hogy narancssárgák legyenek a tűzoltóautók, de a kormányfő így reagált: "Gyurikám, ezt talán mégsem kéne!"

A bejegyzés trackback címe:

https://citromlovagok.blog.hu/api/trackback/id/tr965565493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása