Sajtóértesülés szerint már arra sincs pénz, hogy a tűzoltólaktanyákban a tűzoltók védőruháit kimossák, ugyanis nincs mosógép. A Citromlovagok úgy tudja, ez nem igaz, csupán arról van szó, hogy a katasztrófavédelmi igazgatóságok a mosógépeket átcsoportosították az irodákba.

Az igazság odaát van:
Már mosásra sincs pénz a budapesti tűzoltóknál
#metoo igibacsi

Uniós projekt keretében fejleszti Veszélyhelyzeti Értesítési Szolgáltatását a katasztrófavédelem.

A projekt keretében történő fejlesztések eredményeként a katasztrófavédelem olyan korszerű informatikai infrastruktúrával rendelkezik majd, amelynek használatával nem fél órával később, hanem a bekövetkezése előtt fél órával előbb képes lesz riasztani a lakosságot a tűzesetekről és balesetekről. Így megfelelő módon lesz képes ellátni Magyarország lakosságának, valamint a nemzetgazdaság és a nemzeti örökség javainak védelmét célzó tevékenységét.

vesz.jpg

Az európai uniós támogatással megvalósuló projekt révén elért eredmények a teljes katasztrófavédelmi szervezet tevékenységére pozitívan hatnak, az irányításban és a végrehajtásban tevékenykedők mindennapi munkáját támogatják. A beruházásnak köszönhetően korszerű katasztrófavédelmi informatikai rendszer jön létre, amely javítja a veszélyhelyzetekre való reagálóképességet és segíti a döntések meghozatalát.

A MASZOP-1.6.0-15-2016-00023 azonosítószámú projekt támogatási összege 850 millió forint.

Szólj hozzá!

Címkék: vész

Katasztrófavédők mentettek meg egy migránst Budapesten – értesült az elkepeszto.eu. A határzárat illegálisan átlépő feketebőrű férfi egészen Budapestig jutott, ahol azonban kénytelen volt egy katasztrófavédelmi állomásra betérni, mert a csempészgyűrűt a péniszéről nem tudta levenni.

 171111_dologhazgyuru_08.jpg

A katasztrófavédők speciális technikával végezték el a műtétet. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság a beavatkozás költségét Soros Györgynek kiszámlázza.

A hírt a mindenegybenblog.com és a hetimigrans.com is megerősítette, és egyúttal akciót indítottak: minden megosztó egy ajándék péniszgyűrűt kap.

Az igazság odaát van:
Gyűrű szorult egy férfi ujjára Budapesten

Sajátos módon készül a közigazgatási figyelmeztetés bevezetésére a katasztrófavédelem. A társasházakban történő tűzvédelmi hatósági ellenőrzés során, kisebb fokú szabálytalanságok esetén a figyelmeztetés mellé Sportcsarnok-csekkeket osztanak a lakóknak.

sportcsarnokcsekk.jpg

A Sportcsarnok-csekkek egyfelől utalnak a Budapest Sportcsarnok 1999-es leégésére, szimbolizálva azt, mi történik, ha egy épületet - lakóházak esetében egy folyosót - nem a rendeltetésének megfelelően használnak, másfelől felhívják a figyelmet, hogy a tényleges bírságot egy rendkívül fontos társadalmi szükséglet kielégítésére, sportcsarnokok építésére fordítja a kormány.

A kormány társadalmi egyeztetésre bocsátotta az egyes rendvédelmi szervek hivatásos állományú tagjai egészségi, pszichikai és fizikai alkalmasságáról, közalkalmazottai és köztisztviselői munkaköri egészségi alkalmasságáról, a szolgálat-, illetve keresőképtelenség megállapításáról, valamint az egészségügyi alapellátásról szóló 57/2009. (X. 30.) IRM-ÖM-PTNM együttes rendelet módosítását.

A tervezet szerint a katasztrófavédelem hivatásos állományába való felvételnél az alkalmasság vizsgálat a mellső fekvőtámaszban karhajlítás-nyújtás, a hajlított karú függés, a fekvenyomás, a 4x10 méteres ingafutás, a helyből távolugrás, a hanyattfekvésből felülés és a 2000 méteres síkfutás mellett kiegészül a poligráfos vizsgálattal.

A hazugságvizsgáló segítségével a leendő tűzoltóknál a Nemzeti Együttműködés Rendszeréhez való őszinte, teljes elkötelezettséget nézik.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Mókus fedőnevet viselő projekt keretében minden megyei igazgatóságra poligráfot vásárol. A műszer működtetéshez a humán szolgálatvezetőket képzik ki.

Az igazság odaát van:
Visszásság jelzése is üldözendő a katasztrófavédelemnél

süti beállítások módosítása