A nagy sikerre való tekintettel R14 típusmegjelöléssel tovább fejlesztik az új magyar tűzoltó védőruhát.

Az R13-as védőruhát nemrégiben rendszeresítették a katasztrófavédelemnél, még használatba sem vették a tűzoltók, de már annyira elégedettek vele, hogy petíciót írtak a katasztrófavédelmi főigazgatónak a tömeggyártás érdekében. Bakondi György tű. altábornagynál a javaslat kedvező fogadtatásra talált, sőt, saját tesztelési eredményei alapján a gyártótól további módosításokat igényelt, így az új verzió már R14 néven fog futni.

Az R14 lényege, hogy a tűzoltó megvédi a hőhatástól, így a védőruha kihordási ideje jelentősen megnő. A Győr-Moson-Sopron Megyei Igazgatóság üdvözítette a döntést, hiszen ezáltal "megnyugtatóan biztosított lesz a védőruha épsége védelemének helyzete".

Az R14-es velejéig magyar. Ez azt jelenti, hogy közbeszerzés mellőzésével magyar cégtől vásárolják, az alapanyaga zambiai, és Romániában varrják vietnámi menekültek.

Várhatóan jövő év elején megkezdődhet a csapatpróba, ennek érdekében az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság 3000 darabot rendel belőle 700 millió forintért. A jövőbeli tervek között szerepel, hogy Németországba is kitalicskáznak belőle pár százezer darabot, komoly konkurenciát teremtve a minőségében és árában is jelentősen eltérő Bristolnak.

Az igazság odaát van:

Árok Kornél nem érti

A bejegyzés trackback címe:

https://citromlovagok.blog.hu/api/trackback/id/tr385535961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása