Még a demokrácia alapértékeit sárba tipró kormányok, a diktatúrák sem képesek teljesen megakadályozni a szabad véleménynyilvánítást, nem képesek megakadályozni az igazság terjedését. Ilyenkor az emberek alternatív eszközökhöz nyúlnak, például a képzőművészethez vagy a humorhoz. Utóbbiba tartoznak az álblogok, melyek sorát egyedi módon szeretnénk bővíteni. A horizontális álhírportál, a Hírcsárda, és a politikai álblog, a Vakkomondor után itt a rendvédelmi álblog, a Fake 112 News.

Természetesen nem arra kell gondolni, hogy nem létező tűzesetekről, balesetekről, bűnügyekről adunk hírt, vagy úgy adunk hírt, hogy jelentősen feltupírozzuk a történteket, ezt nap mint nap megkapjuk a magyar sajtótól. Itt a rendőrökkel, tűzoltókkal, mentőkkel kapcsolatos álhírek lesznek, melyek görbe tükröt mutatnak ezen szervezetek vezetőinek, munkatársainak, a politikának, vagy éppen az állampolgároknak.

Bízunk benne, hogy az álblogunk sajátos módon hozzájárul a társadalmunk fejlődéséhez.

Az álhírekre ötleteket a fake112news@gmail.com címre várjuk, az álbloggal kapcsolatos véleményeket pedig akár ezen posztnál kommentben is meg lehet osztani.

A bejegyzés trackback címe:

https://citromlovagok.blog.hu/api/trackback/id/tr845535963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása