Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) főigazgatójának 61. születésnapja alkalmából új trolibuszjárat indult Budapesten. A 61-es számozást kapott járat az Alkotmány utca (Parlament) - Hősök tere - Vezér utca - Mogyoródi út (OKF épülete) útvonalon szállítja október 15-től az utasokat.

trolibusz.jpgA narancssárga színű trolibuszokat a BM Heros Zrt. gyártja Renault alvázra, Rába futóművel, MAN vezetőfülkével. Kiemelt jellege miatt bérlettel nem, csak két BKK-jegy egyidejű lyukasztásával vehető igénybe, viszont a dohányzás megengedett. A jegyellenőrzést a katasztrófavédelem hivatásos tűzoltó egységei végzik rajta.

Vitézi Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója a járatindító ünnepségen kiemelt jelentőségűnek nevezte a vezértroli néven futó projektet, mely valójában egy sorozat, így jövőre az év ugyanez napján a 62-es járat is szolgálatba áll.

Az igazság odaát van:

Boldog születésnapot Altábornagy Úr!

A bejegyzés trackback címe:

https://citromlovagok.blog.hu/api/trackback/id/tr105571750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása