Aki katasztrófavédő kezét csókolja szilveszterkor, annak szerencséje lesz az új évben - állítja Dobson Tibor, a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke, aki maga is katasztrófavédő.

A katasztrófavédő hagyományokat feldolgozó könyvre hivatkozva elmondta: a XIX-XX. századi Szovjetunióban terjedt el először a postások körében az a hiedelem, hogy aki katasztrófavédőnek ad kézcsókot szilveszterkor, annak szerencséje lesz, például kézbesítéskor nem harapja meg kutya a következő évben. A babona a két világháború közti Pesten is széles körben dívott.

Az elnök megjegyezte: mértékadó megfigyelések szerint a katasztrófavédők körében nincs ellenérzés a hagyománnyal szemben, de azt is hangsúlyozta, hogy tábornokok keze hoz igazán szerencsét.

Dobson Tibor kérdésre válaszolva hozzáfűzte, nincsenek megbízható adatok arra vonatkozóan, mi történik akkor, ha két katasztrófavédő vált kézcsókot szilveszter napján, azt viszont bárki könnyedén beláthatja, hogy azok a postások, akik egyből tábornokként katasztrófavédők lettek, a legjobb, ha a saját kezüket csókolgatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://citromlovagok.blog.hu/api/trackback/id/tr735718108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása