Mivel a vízügyi hatósági jogkört nemrégiben megkapta, az árvíz elleni védekezésben is jelentős feladatai vannak a katasztrófavédelemnek, ezért a miniszterelnök döntése alapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság felügyeli és irányítja a nemzeti vizelettárolók megépítését, üzemeltetését.

A fideszes Kocsis Máté korszakalkotó javaslata nyomán Bakondi György katasztrófavédelmi főigazgató előállt azzal az ötletével, hogy minden állampolgárnak reggelente kötelező legyen drogteszt céljából vizeletmintát adnia. Mivel ezen minták vizsgálata jelentős költséggel járna, ezért csak szúrópróbaszerű ellenőrzések lesznek, illetőleg akkor veszik elő adott embernél, ha indokolt, például kormányellenes tüntetésen vesz részt vagy szólal fel.

Bakondi György kijelentette: a nemzeti vizelettároló a katasztrófavédelem új pillére. A minták az ötéves elévülési idő után tűzoltásra is felhasználhatók.

A bejegyzés trackback címe:

https://citromlovagok.blog.hu/api/trackback/id/tr456977567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása